Wie ben ik?

Even voorstellen :-)

 

Mijn naam is Lize Houben.

Ik zal gelijk eerlijk aangeven dat ik een zeer gelukkig mens ben, omdat ik volgens mijzelf, het allerleukste werk van de wereld heb. Het is misschien niet heel origineel om in een voorstelstukje te benoemen dat ik van kind af aan al verknocht ben aan dieren, maar het is nou eenmaal zo. Met name verknocht aan honden. Mijn eerste kinderboeken gingen over honden, mijn latere boeken gingen over honden, mijn boeken van nu gaan over honden en als klein meisje wist ik al vlot elk ras te benoemen van karakter tot aan schofthoogte. Zag ik een hond, dan jubelde ik hardop het ras tegen mijn ouders of anderen en somde alle specifieke ras eigenschappen op. (doe ik overigens nog steeds...)

 

Heel graag wilde ik een eigen hond en ben dan ook in hongerstaking gegaan en met mijn armpjes boos over elkaar gevouwen op mijn kamer gaan zitten om dat doel te bereiken. Op een spandoek voor mijn slaapkamerdeur stond mijn eis geschreven. In mijn beleving werd ik zeer verzwakt terug gevonden, maar volgens gezinsleden heb ik 1 uur demonstratief boven gezeten en schoof ik met het avondeten weer aan.

 

Ik had een goed alternatief bedacht om toch omgang te hebben met honden, zolang ik nog geen eigen hond had. Zonder te blikken of te blozen belde ik in onze woonwijk overal aan waar er honden woonden. Of ik met ze mocht wandelen en dat lukte ook nog (ik persoonlijk zal nooit mijn honden aan een klein meisje meegeven, maar dat terzijde). Veel honden werden aan mij toevertrouwd en uiteindelijk liep ik met de meest uiteenlopende rassen van groot tot klein. Dat heeft mij als kind al zoveel ervaring en inzicht gegeven over honden. Daar heb ik onbewust toen al een grote basis aangelegd in praktijkervaring en rassenkennis.

 

Eindelijk wat jaartjes later werd ik op mijn twaalfde verblijd met een eigen hond. Een Laekense Herder en sindsdien heb ik nooit meer zonder honden geleefd. Nu leef en werk ik samen met Bulan & Poppie. Bulan is mijn vierde hond. Een prachtige, sterke en vooral beschermende Cane corso reu. Poppie is mijn vijfde hond, een heel open, blij en ondernemend Bieuwer Yorkshire meisje. Bulan & Poppie zijn een hele belangrijke schakel binnen Cani Amici. Tot mijn grote verdriet is Bulan in Februari 2023 overleden op de leeftijd van 9 jaar. Maar hij blijft mijn grootste leermeester en "soulmate hond".

 

Ik heb mijn studie voor Kynologisch instructeur zeer succesvol afgerond in alle modules die benodigd waren. Maar op dit vakgebied raak je nooit uitgeleerd en ik blijf mij continu bijscholen en ontwikkelen. (zie onderaan deze pagina mijn opleiding, werk en bijscholingen)

 

Mijn visie: De relatie met een hond is er één die gebaseerd hoort te zijn op vertrouwen, geborgenheid, begrip en respect. Pas als we de taal van de hond spreken, dan kunnen we gaan vertalen wat hij of zij communiceert. Daardoor leren wij onze honden kennen en kunnen we ze begrijpen en voorzien in waar ze behoefte aan hebben. De band, de binding en het contact met de hond zal groeien en versterken. Als deze balans van begeleiden, voorzien in behoeften en manier van omgang gezond is, dan zal ongewenst gedrag een uitzondering zijn. 

 

Naast het lesgeven en al het coachen bij Cani Amici, ben ik ook 6 jaar werkzaam geweest als instructeur voor de Martin Gaus Hondenschool Lelystad. Het was een enorm voorrecht om dagelijks samen te mogen werken met zulke gepassioneerde mensen. Ook bij Martin Gaus bleven we ons ontwikkelen om mensen en honden de allerbeste coaching te geven. Een coaching die op basis van "positief samenwerken" ervoor zorgt dat de relatie en band tussen mens en hond de top bereikt! Mijn werk als instructeur van Martin Gaus heb ik in 2020 stopgezet. Mijn eigen hondenschool Cani Amici in Harderwijk groeide zo hard, dat ik me niet langer kon opsplitsen en ik mijn pijlen volledig op mijn eigen bedrijf heb gericht.

 

Bedankt voor het bezoeken van de website van Cani Amici en dat je de tijd wilde nemen om mijn hondenschool en mij beter te leren kennen!

Het lijkt me erg leuk om jullie als cursist te mogen verwelkomen bij Hondenschool Cani Amici! :-) 

 

Meer volgen en te weten komen? Volg Cani Amici dan op facebook!

 

Lize, Bulan & Poppie 

Hondenschool Cani Amici

 • Opleidingen en bijscholingen
 • Opleiding Kynologisch instructeur
 • Module 1 - Martin Gaus Academie - Docent Hotsche Luik
 • Module 2 - Martin Gaus Academie - Docent Marloes Schijf
 • Module 3 - Martin Gaus Academie - Docent Suzanne Welling
 • Module 1B Ras en Gedrag - Martin Gaus Academie - Docent Jolien Schat
 • Gediplomeerd instructeur Neusspel - Docent Diana Arkeveld
 • Interne praktijkopleiding/stage - Martin Gaus Hondenschool Lelystad o.l.v Suzanne Welling
 • Gevolgde bijscholingen/studies
 • Nieuwste inzichten stress bij honden - Petra Driesen
 • Socialisatie en training bij pups - Marcel Nijland
 • Bijscholing hoog risico honden - O & O 
 • Holistische visie op gedrag - Petra Driesen
 • Actief met inzicht - Marleen van Baal
 • Emoties bij honden - Elian Hattinga van 't Sant
 • Invloed van hormonen - Sam Turner
 • Tellington TTouch - Martin Gaus Academie
 • De emotionele belevingswereld van honden - Liselot Boersma Hondenlot